Milieu


Hoe groen is mijn burostoel?
De milieubelasting van een burostoel is gering. Toch zijn er goede stoelen en foute stoelen. Goede stoelen belasten het milieu veel minder bij het produceren ervan en gaan door hun kwaliteit veel langer mee.

Milieu eisen aan een burostoel
Een burostoel moet worden geproduceerd en heeft altijd een geringe belasting op het milieu. Dit is onontkombaar. Toch heeft in vergelijking de ene stoel veel hogere milieubelasting dan de andere. Dit komt voort uit de milieustechnische aspecten van:
  • grondstoffen
  • materialen
  • productie
  • afvalverwerking
  • verpakking
  • verzending
  • levensduur
  • recycling
Met welke grondstoffen en materialen worden Der Stuhl burostoelen gemaakt?
De grondstoffen van al onze burostoelen zijn vrij van schadelijke stoffen. Onze burostoelen dragen dan ook het keurmerk "Schadstoff geprüft". Dit wordt onafhankelijk getest door TÜV Rheinland LGA Products GmbH.


Is er een kwaliteitskeurmerk voor leder?
Onze kwaliteiten leder in de stofgroepen 5, 6 en 7 dragen het "Blauer Engel" keurmerk.

 
Zijn burostoelen van Der Stuhl vrij van schadelijke stoffen?
Onze burostoelen worden onafhankelijk getest en zijn voorzien van het label "schadstoff geprüft" van het Duitse keuringsinstituut LGA. U kunt dit herkennen aan het onderstaande logo.

 

 

 
Met welke soort energie wordt mijn stoel geproduceerd?
Onze burostoelen worden in onze fabriek in Rödermark geproduceerd met energie van de zonnepanalen op het 3.700m² grote dak. Deze zorgen voor de opwekking van 182.000 KWh groene stroom.

 
Wat is de verwachte levensduur van een burostoel?
Kwalitatieve burostoelen gaat lang mee. In berekeningen wordt uitgegaan van een levensduur van 7 jaar. Uit onze jarenlange ervaringen, wij ontwikkelen en produceren burostelen sinds 1976, is gebleken dat bij normaal gebruik de levensduur aanzienlijk langer is.

 
Is opnieuw stofferen een optie?
Slijtage aan de bekleding ontstaat als eerst aan de zitting. Onze burostoelen maken gebruik van een unieke clipzitting die door de gebruiker zelf is te vervangen. De gehele zitting kan worden vervangen of worden herstoffeerd.