Ergonomie


Wat is ergonomie?
Zodra kantoorinrichting ter sprake komt en zeker bij burostoelen dan wordt er veel gesproken over ergonomie. Het vakgebied ergonomie betreft de interactie tussen de mens en de ontworpen technische en organisatorische omgeving. In de product-ergonomie is het streven om gebruiksvriendelijke producten te ontwikkelen en in de productie-ergonomie om mensvriendelijke (productie)-processen te ontwerpen.

Ergonomie bij het zitten op burostoelen
Voor de mens met zittend werk is de burostoel het belangrijkste product waarbij een goede ergonomie bijdraagt aan:
  • het gevoel van comfort, niet aflatend ook bij langdurig zitten
  • voorkomen van gezondheidsklachten
  • betere concentratie
  • betere prestaties
Vanzelfsprekend zijn ergonomische burostoelen eenvoudig op de gebruiker in te stellen en zijn goede stoelen vrij van schadelijke materialen.
 
Is zitten schadelijk voor mijn gezondheid?
Nee, zitten is een natuurlijke houding om vermoeidheid te voorkomen. Onafgebroken zitten is daarentegen niet bevorderlijk voor de gezondheid. Wissel daarom regelmatig van kantoorwerkzaamheden om het lichaam voldoende beweging te geven.  

Wat betekend Arbo gekeurd / gecertificeerd?
Niets! Arbo is Nederlandse wetgeving en refereert slechts naar normen. Arbo gekeurd of gecertificeerd bestaat dan ook niet en wordt regelmatig gebruikt door leveranciers die niet beschikken over geldige certificaten betreffende ergonomische eisen en productkwaliteit. 
 
Hoe is een ergonomische stoel te herkennen?
Ergonomische stoelen zijn alleen na onderzoek door ergonomie specialisten te herkennen.