AIR-SEAT


Blijf in beweging met de AIR-SEAT. Goed zitten is bewegend zitten.

Voor meer beweging bij het dagelijks zitten is er de AIR-SEAT, met een in de zitting geïntegreerd 2-kamer luchtkussen, welke individueel instelbaar is.

De AIR-SEAT zorgt voor multidimensionale microbewegingen en traint door frequente spanningswisseling ook de dieper liggende rugspieren. Het uitbalanceren van de AIR-SEAT door lichte laterale kanteling van het bekken activeert de spieren en optimaliseert de zithouding. Het systeem is daarbij zo ontworpen dat het de gebruiker ondersteunt, maar overmatig “schommelen” voorkomt en daarmee in alle bewegingsrichtingen stabiliteit garandeert.

Door een zeer gebruiksvriendelijk ventiel is de luchtdruk van de AIR-SEAT eenvoudig met een drukknop in te stellen op de persoonlijke gewenste beweging en lichaamsgewicht van de gebruiker.


KÖHL werkt samen met de  IGR (kennisinstituut van rugdocenten). Zij hebben al in begin 2000 het zitconcept 'impuls-dynamisch' zitten geïnitieerd.

Na een technische omzetting is KÖHL in 2002 begonnen met langdurige tests om het zitconcept te onderzoeken in een echte kantooromgeving.

De resultaten van deze testen hebben ervoor gezorgd dat het concept en de bijpassende techniek verder konden worden ontwikkeld.

Er zijn meer dan 11500 geregistreerde proefplaatsingen geweest voordat het uiteindelijke product in 2015 werd geïntroduceerd. 


 
Geïntegreerd
AIR-SEAT is volledig in de zitting geïntegreerd en heeft het voordeel dat het ook naderhand zonder gereedschap in bestaande modellen zoals ANTEO®, MULTIPLO® en SELLEO® kan worden toegepast.
Beweging
De AIR-SEAT zorgt voor multidimensionale microbewegingen en traint door frequente spanningswisseling ook de dieper liggende rugspieren.
 
Verwisselbaar
Dankzij de Clip-zitting is het een snelle omwisseling door een eenvoudige handeling.
Gebruiksvriendelijk
Het aanpassen van de gewenste bewegelijkheid vindt plaats door een
zelfopblaasbaar 2-kamer luchtkussen met een gebruiksvriendelijk ventiel. Hiermee kan de gebruiker de hoeveelheid lucht en de bewegingsgraad met een druk op de knop regelen. (Luchtkussen is tot 200kg getest).
 
Beweging
De AIR-SEAT is zo ontworpen dat het in alle bewegingsrichtingen stabiliteit biedt. Een intelligent systeem waarbij de armleggers in horizontale positie blijven voor constante balans van de gebruiker.
Dynamisch zitten
AIR-SEAT is een aanvulling op het synchroon-mechaniek van de bureaustoel biedt optimale mogelijkheden voor dynamisch zitten. Naar eigen inzicht kan door het veranderen van de hoeveelheid lucht in het zitkussen de bewegelijkheid van de AIR-SEAT worden aangepast.
 
 
De KÖHL AIR-SEAT
bevordert uw gezondheid, comfort en prestaties door een regelmatige, automatische wisseling van de zithouding.
  • bevordert dynamisch zitten
  • zet aan tot wisselende zithoudingen
  • traint en stimuleert de rugspieren
  • verzorgt de voeding van de tussenwervelschijven
  • bevordert doorbloeding en zuurstoftoevoer
  • verbetert concentratie en prestaties
  • voorkomt rugklachten
  • is volledig in de zitting geïntegreerd en heeft het voordeel dat het ook naderhand zonder gereedschap in bestaande modellen ANTEO®, MULTIPLO® en SELLEO® kan worden toegepast